Barn vs valpar, förskola vs hunddagis

Kanske inte borde jämföra hundar och småbarn egentligen, men aja, nu tänker jag faktiskt göra det i alla fall. Att ha en hund är ungefär samma sak som att ha ett litet barn, i alla fall när man har en valp. De kräver ständig uppmärksamhet för att inte orsaka skada för sig själva, så det är väldigt mycket att sköta med det och när man skaffar barn eller hund måste man verkligen vara medveten om att man behöver mycket tid över för annars kommer man aldrig att hinna med att träna och uppfostra dem. Dessutom kan man lämna både barn och hundar på dagis, förskola eller hunddagis, så du ser att det ändå finns likheter oavsett om du är en av de som tycker att man aldrig ska jämföra barn med hundar eller inte.

Dock så växer ett barn ändå upp och förstår dig bättre, medan en hund stannar i det mentala stadiet som ett barn är i när de är mellan 2-4 år. Så det blir inte riktigt samma sak. En hund kommer att behöva gå på hunddagis hela livet, eller så får man själv se till att gå ut med dem om dagarna. Det är de två alternativen som finns och inte så värst mycket mer än bara det.

Hunddagis är faktiskt väldigt bra och det finns väldigt bra hunddagis att välja mellan. Just i Lund så finns Arcos Hundcenter vet jag och har även hört att de är väldigt bra. Jag har ju inte hund själv så vet inte säkert men har ändå fått Arcos Hundcenter rekommenderade till mig av flera som trott att jag har hund och kanske skulle vilja skola in dem på ett hunddagis.